Destination Galtström

Det lackar mot vinter och snart är julen här igen

Jag skriver några rader till er medlemmar för att försöka att sammanfatta ett år, som glädjande nog kunde bli som vanligt igen. Efter en lång tid av begränsningar och svårt att
mötas kunde nu Galtström hälsa välkommen fullt ut och alla som besökte destinationen under tider av hemester synes ha hittat ett nytt favoritutflyktsmål. Utan att kunna redovisa exakta siffror upplevs det som att det varit en strid ström av människor under sommarhalvåret.

Året som varit

Från Destination Galtströms sida har vi försökt att genomföra insatser och aktiviteter som kunnat ge lite mervärde för alla som besökt byn. Vi började med en helg vid påsk då det bjöds på våfflor och kaffe på caféets veranda, och vi märkte att många faktiskt kom ut i naturen och passade på att stärka sig med en fika från oss. Vid Valborg hade vi en brasa, ja den var väldigt liten men naggande god, där vi firade vårens ankomst med att bjuda på en kopp kaffe lite samkväm. Galtströms Café serverade samma kväll en trevlig Valborgsrätt och startade därmed upp årets säsong. Inför säsongen placerades föreningens blomsterlådor ut och våra trevliga soffor fick ta plats i området.

 

Sommaren kom så småningom och Destination Galtström deltog vid det traditionella midsommarfirandet där chokladhjulet gick varmt, till glädje för både gammal och ung. Riktigt roligt att kunna bidra till trivsel och glädje med dansen kring midsommarstången i bakgrunden. Under juli och augusti höll Destination Galtström i två uppskattade, och efterlängtade loppisar, glädjande att så många kom när vi nu kunde återuppta denna typ av aktivitet. Under sensommaren bidrog några av föreningens medlemmar till ett par uppskattade musikquiz-kvällar på Galtströms Café, en utmaning för deltagarna då det blandades ivrigt mellan ny och äldre musik. Sommaren avslutades sedan med den sedvanliga tackmiddagen, ett arrangemang där alla som bidragit med tid och arbete under året tackades av med en trevlig kväll, både gemenskap och god mat.

 

Nu närmar sig avslutningen av aktivitetsåret och då bjuder vi in till vår julmarknad, den 27 november i bruksområdet, detta sker mellan 12:00 och 16:00 och vi hälsar alla besökare varmt välkomna. Det bjuds på ett digert utbud av utställare och som vanligt finns allt mellan matvaror och praktiska föremål för hem och stuga. Förutom att arrangera denna aktivitet kommer medlemmar ur föreningen att hålla i skinklotteri, chokladhjul, fiskdamm och inte minst vankas det besök av tomten. Från Destinationens sida vill vi tacka er medlemmar med att dela ut den vackra Galtströmslyktan vid detta tillfälle. Lykta finns att avhämta, mot uppvisande av medlemskap, vid chokladhjulet.

 

Med nyss nämnda aktivitet, och med dessa ord, rundar vi av året 2022 och hälsar all välkommen tillbaka 2023. Ni bidrar till att Galtström lever och att vi kan fortsätta med att utveckla destinationen.

 

Urban Wickman
Destination Galtström, ordförande